ВРШАЧКИ БРЕГ – ТРЕКИНГ ЛИГА СРБИЈЕ И ВОЈВОЂАНСКА ТРЕКИНГ ЛИГА

/, пешачења/ВРШАЧКИ БРЕГ – ТРЕКИНГ ЛИГА СРБИЈЕ И ВОЈВОЂАНСКА ТРЕКИНГ ЛИГА

ВРШАЧКИ БРЕГ

ТРЕКИНГ ЛИГА СРБИЈЕ И ВОЈВОЂАНСКА ТРЕКИНГ ЛИГА

 

ПОЛАЗАК: у суботу, 04.04.2020. године у 6,00 сати испред локомотиве са железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у суботу 04.04.2020. године у вечерњим сатима, до 23,00 сата.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

6,00 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.

  9,00 долазак у планинарски дом Широко било. Припрема за пешачење.

10,00 старт Трекинг лиге Србије и Војвођанске трекинг лиге.

19,00 долазак на циљ. Дружење.

            20,00 полазак за Нови Сад.

            23,00 долазак у Нови Сад. 

ПЕШАЧКА ТУРА: учесницима Трекинг лиге су доступне три могуће стазе:

  • Велика стаза је дуга 31 км, укупна висинска разлика је 1511 метара, са временским лимитом од 8 сати и 15 минута
  • Средња стаза је дуга 21 км, укупна висинска разлика је 986 метара, са временским лимитом од 6 сати.
  • Мала стаза је дуга 15,5 км, укупна висинска разлика је 766 метара, са временским лимитом од 5 сати и 20 минута.

ПРИЈАВЕ ЗА ТРЕКИНГ ЛИГУ:

Пријава се врши путем пријавног линка који можете пронаћи и на сајту Планинарског савеза Војводине, адреса линка је: https://docs.google.com/forms/d/1oTDHoDEHeqAJcRJgo-anWJVnLS3iyLlgvGx2dDrdPYU/viewform?edit_requested=true

Котизација је 300 динара или 500 динара ако се не пријавите на образцу. Котизација није у цени акције. Сваки учесник добија мапу на А4 формату, учесничку књижицу у којој се врши овера пролазака кроз контролне тачке као и ревизије. Сви који успешно савладају стазу добијају диплому на крају акције и беџ. Победници на све три стазе биће награђени медаљама.

УЧЕШЋЕ:

Право учешћа имају сви заинтересовани, планинарске и еколошке организације, удружења грађана, групе и појединци. Ко не жели да учествује на трекинг лиги као такмичар може прошетати самостално као планинар неком од изабраних стаза на Вршачком брегу. На стазу треба понети флашу са водом ради допуне на контролним тачкама, као и неке залихе хране које вам требају до доласка на циљ.

НАПОМЕНА:

Сви учесници трекинг лиге су у обавези да се стриктно придржавају Правилника лиге. Свака неправилност ће бити санкционисана дисквалификацијом. Стаза се мора стриктно поштовати јер поред КТ биће и три тачке ревизије које се такође морају оверити да би се постигнути резултати признали. Биће три ревизије на великој стази. Ко иде на велику стазу потребно је да има код себе батеријску лампу.

ОПРЕМА:

планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, препоручује се слојевито облачење, ветровка, ранац, капа, кабаница, важећа лична карта, планинарска књижица са маркицом за 2020. годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. Биће организован ручак (пасуљ) по цени од 300 динара. Овај оброк није урачунат у цену акције. Пријаве за ручак код организатора путовања приликом пријаве за акцију. Сви учесници биће послужени чајем.

ОЧЕКИВАНИ ТРОШАК: 1.100 динара на бази 35 путника, 1.300 динара на бази 20 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 1.000 динара. У трошак је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом у дужини до 330 км, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 35 и 20 путника. Приликом пријаве обавезно показати на увид планинарску књижицу.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 02. априла или до попуне аутобуса код ЗУБИЋ ГОРАНА путем е-маила goranzubicns@gmail.com, и телефоном 0638250805.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.

 

 

     

 

 

 

 

                                                                                ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА:             

                                                                                                  ЗУБИЋ ГОРАН

                                                                                     Лиценцирани водич ПСС, мб182

2020-03-11T09:12:10+00:00