СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

/, обавештења/СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Домаћин је Планинарско смучарско друштво „Ћира“ из Лајковца

 

ПОЛАЗАК: у суботу, 25.11.2017. године у 6,00 сати са паркинга код локолотиве, испред платоа Главне железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у суботу 25.11.2017. године у вечерњим сатима, до 21,00 сати.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

  6,00 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.

  8,45 долазак у Лајковац, пријаве, припрема за пешачење. Свечано отварање акције.

  9,00 полазак на пешачку туру.

16,30 повратак до циља у Лајковцу. Ручак, дружење, додела захвалница.

            18,00 полазак за Нови Сад.

            21,00 долазак у Нови Сад.       

ПЕШАЧКА ТУРА:  Лајковац (120м/нм) – налазиште Анине – Човка (272м/нм) – спомен костурница и манастир Ћелије (139м/нм) – споменик Димитрију Туцовићу на Врапче брду – Лајковац. Дужина стазе је 16,5 км и спада у категорију лаких стаза. У манастиру Ћелије биће кратко предавање о историји краја и учешћу наших предака у Првом светском рату. У манастиру ће учесници бити послужени чајем и куваном ракијом.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, топлија гардероба, ранац, капа, кабаница, важећа лична карта, планинарска књижица са овереном маркицом за 2017.годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. На крају акције је организован заједнички планинарски ручак (пасуљ са кобасицом, салата, хлеб). Овај оброк је урачунат у цену акције. Прибор за јело није обавезан.

ЦЕНА: 1.300 динара на бази 45 путника, 1.400 динара на бази 25 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 1.000 динара. У цену је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом у дужини од 300 км, ручак, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 25 путника. Приликом пријаве обавезно навести и број планинарске књижице, kао и назив матичног планинарског друштва.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 23. новембра или до попуне аутобуса код ЗУБИЋ ГОРАНА путем е-маила goranzubicns@gmail.com, и телефоном 0638250805.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.

Наши стари, Ваши и наши дедови и прадедови, тражили су само једно од нас, НЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ. Испоштујмо жељу наших предака учешћем на овом планинарском походу.

 

 

                                                                                          ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:             

                                                                                                       ЗУБИЋ ГОРАН

                                                                                    Лиценцирани водич ПСС, мб182

2017-10-20T09:45:24+00:00