СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

//СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

 

СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Домаћин је Планинарско смучарско друштво „Ћира“ из Лајковца

 

ПОЛАЗАК:у недељу, 25.11.2018. године у 6,00 сати са паркинга код локолотиве, испред платоа Главне железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у недељу25.11.2018. године у вечерњим сатима, до 21,00 сати.

 

ПЛАН АКЦИЈЕ:

6,00 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.

  8,45 долазак у Лајковац, пријаве, припрема за пешачење. Свечано отварање акције.

  9,00 полазак на пешачку туру.

16,30 повратак до циља у Лајковцу. Ручак, дружење, додела захвалница.

            18,00 полазак за Нови Сад.

            21,00 долазак у Нови Сад. 

 

ПЕШАЧКА ТУРАЛајковац (120м/нм) – „Марковића пут“ – споменик Димитрију Туцовићу на Врапче брду – ловачка кућица – Човка (272м/нм) – спомен костурница и манастир Ћелије (139м/нм) – споменик Димитрију Туцовићу на Врапче брду – „Марковића пут“ – Лајковац. Дужина стазе је 16 км и спада у категорију лаких стаза. У манастиру Ћелије биће кратко предавање о историји краја и учешћу наших предака у Првом светском рату. У манастиру ће учесници бити послужени чајем.

 

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, топлија гардероба, ранац, капа, кабаница, важећа лична карта, планинарска књижица са овереном маркицом за 2018.годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА:Из ранца. На крају акције је организован ручак (планинарски пасуљса кобасицом, салата, хлеб) по цени од 200 динара. Ко жели може се на самој акцији пријавити за оброк и платити исти на лицу места. Овај оброк није урачунат у цену акције. Прибор за јело није обавезан. Цене пића су веома приступачне.

 

ЦЕНА: 1.000 динара на бази 45 путника, 1.200 динара на бази 25 путника.Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 1.000 динара. У цену је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом у дужини од 330 км, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 25 путника. Приликом пријаве обавезно навести и број планинарске књижице, kао и назив матичног планинарског друштва.

 

ПРИЈАВЕ: најкасније до 22. новембра или до попуне аутобуса кодИВАНА ЖИВАНОВИЋА на телефон 065/510-65-00 или код ЗУБИЋ ГОРАНА путем е-маилаgoranzubicns@gmail.com,и телефоном 063/8250805.

 

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.

Наши стари, Ваши и наши дедови и прадедови, тражили су само једно од нас, НЕМОЈТЕ НАС ЗАБОРАВИТИ. Испоштујмо жељу наших предака учешћем на овом планинарском походу.

 

 

 

                             ОРГАНИЗАТОРИ И ВОДИЧИ:

                                                                   ИВАН ЖИВАНОВИЋ

                                                                   Лиценцирани водичПСС, мб275

                                                                                      &

                                                                   ЗУБИЋ ГОРАН

                                                          Лиценцирани водичПСС, мб182

2018-10-15T07:52:12+00:00