ТИТЕЛСКИ БРЕГ

/, пешачења/ТИТЕЛСКИ БРЕГ

ТИТЕЛСКИ БРЕГ

ПРОЛЕЋНО УМИВАЊЕ ПРИРОДОМ

Заједничко пешачење са Клубом планинара“Зрењанин“ из Зрењанина

 

ПОЛАЗАК: у недељу, 22.03.2020. године у 8,00 сати испред локомотиве са железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у недељу 22.03.2020. године у вечерњим сатима, до 19,00 сати.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

  8,00 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.

  9,00 долазак у Тител код Калварије. Обилазак.

  9,45 полазак на пешачку туру Тителским брегом ка Мошорину.

15,00 долазак у Мошорин. Обилазак Културног центра.

16,00 одлазак до чарде „Речни барон“. Ручак. Дружење.

            18,00 полазак за Нови Сад.

            19,00 долазак у Нови Сад.       

ПЕШАЧКА ТУРА: пешачимо све време ободом Тителског брега од Титела према Мошорину, са прелепим видиковцима на Тису. Дужина стазе је око 15 км. Специјални резерват природе „Тителски брег“ је под заштитом државе. Тителски брег је једна од најинтересантнијих лесних заравни у Средњој Европи. Налази се између градића Титела на југу, села Лок, Виолово и Шајкаша на југо-западу, села Мошорина на северу и реке Тисе на истоку. Највиша тачка му је 128м/нм.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, топлија слојевита гардероба, ветровка, ранац, капа, рукавице, кабаница, важећа лична карта, планинарска књижица са маркицом за 2020. годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. На крају пешачења идемо до чарде „Речни барон“у Мошорину где се може ручати и освежити. Овај оброк није урачунат у цену акције.

ОЧЕКИВАНИ ТРОШАК: 800 динара на бази 45 путника, 1.200 динара на бази 20 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 800 динара. У трошак је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом у дужини до 130 км, улазница у Специјални резерват природе „Тителски брег“, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 20 путника. Приликом пријаве обавезно показати на увид планинарску књижицу.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 19. марта или до попуне аутобуса код ЗУБИЋ ГОРАНА путем е-маила goranzubicns@gmail.com, и телефоном 0638250805.

НАПОМЕНА: Све време са нама ће бити водич Установе за заштиту природе „Тителски брег“ из Титела.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.

                                                                                ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:             

                                                                                                  ЗУБИЋ ГОРАН

                                                                                     Лиценцирани водич ПСС, мб182

2020-03-11T09:10:33+00:00