УСПОН НА КРОВ БАЧКЕ – НАЈВИШИ ВРХ БАЧКЕ, ЂОМБЕ 141М/НМ

/, пешачења/УСПОН НА КРОВ БАЧКЕ – НАЈВИШИ ВРХ БАЧКЕ, ЂОМБЕ 141М/НМ

УСПОН НА КРОВ БАЧКЕ

НАЈВИШИ ВРХ БАЧКЕ, ЂОМБЕ 141М/НМ

 

ПОЛАЗАК: у суботу, 11.04.2020. године у 7,30 сати испред локомотиве са железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у суботу 11.04.2020. године у вечерњим сатима, до 19,00 сати.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

  7,30 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.

  9,00 долазак у Суботицу. Наставак пута ка Келебији.

  9,30 полазак на пешачку туру и успон на највиши кров Бачке, Ђомбе 141 м/нм.

12,00 повратак до аутобуса и повратак у Суботицу. Обилазак.

14,00 одлазак до кафе ресторана“Бос“ у Суботици. Дружење и освежење.

            15,30 одлазак до Палићког језера. Обилазак.

            17,20 полазак за Нови Сад.

            19,00 долазак у Нови Сад.       

ПЕШАЧКА ТУРА: пешачимо од Келебије до највишег врха Бачке Ђомбе, чија је надморска висина 141 метар. Укупно се прелази око 5 километара. Након повратка у Суботицу пешачимо још око 3-4 километра. У Суботици ћемо заједно са туристичким водичем из Туристичке организације града Суботице обићи градско језгро са освртом на палату Рајхл Ференца, Главну улицу, Централни трг, Фрањевачки самостан. Након тога идемо до Градске куће где ћемо у прелепој Великој већници имати презентацију архитектуре и историје града Суботице. Након тога се пењемо на кулу видиковац на врху Градске куће са које се пружа неставаран поглед на цео град и околину. Видиковац је на висини од 75 метара а до њега се мора испети чак 243 степенице. Након одмора у кафе ресторану Бос идемо до Палићког језера у једну лепу шетњу од око 5 километара.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, топлија слојевита гардероба, ветровка, ранац, капа, кабаница, важећа лична карта, планинарска књижица са маркицом за 2020. годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. У кафе ресторану Бос може се ручати по јако приступачним ценама.

ОЧЕКИВАНИ ТРОШАК: 1.300 динара на бази 45 путника, 1.500 динара на бази 20 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 1.500 динара. У трошак је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом у дужини до 260 км, улазница у Градску кућу по цени од 300 динара, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 20 путника. Приликом пријаве обавезно показати на увид планинарску књижицу.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 9. априла или до попуне аутобуса код ЗУБИЋ ГОРАНА путем е-маила goranzubicns@gmail.com, и телефоном 0638250805.

НАПОМЕНА: на успон на Ђомбе водич на терену ће бити Зоран Вукманов. У обиласку градког језгра са нама ће бити водич Туристичке организације града Суботице.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.

                                                                                ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:             

                                                                                                  ЗУБИЋ ГОРАН

                                                                                     Лиценцирани водич ПСС, мб182

2020-03-11T09:08:00+00:00