У бојама руја,Делиблатска пешчара

//У бојама руја,Делиблатска пешчара

У бојама руја, Делиблатска пешчара

Акција из календара Планинарског Савеза Војводине

Домаћин је планинарско друштво „Јеленак“ из Панчева

 

ПОЛАЗАК:у суботу, 06.10.2018. године у 6,00 сати испред локомотиве код главне Железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у суботу06.10.2018. године у вечерњим сатима, до 22,00 сатa.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

6,00 полазак испредлокомотиве, главна железничка станица, Нови Сад.

  9,00 долазак у Делиблатску пешчару, на локалитет Чардак, пријаве.

  9,30 свечано отварање акције од стране домаћина. Најпре стартују учесници трећег МТБ маратонаВид Новаковић, те такмичари осмог кола Војвођанске трекинг лиге, па одмах после њих учесници који се одлуче за шетњу.

16,30 повратак до циља. Ручак, дружење, захвалнице.

17,00 фитнес час за све уз Зумба бе фит фитнес клуб.

            19,00 полазак Нови Сад.

            22,00 долазак у Нови Сад. 

ПЕШАЧКА ТУРА: стазе су дужине 3, 5, 7, 10, 12, 15 км и комбинација, по избору учесника. У оквиру манифестације се одржава и „Делиблатски маратон“ на стазама дужине 22, 28 и 42 км у оквиру 8.кола Војвођанске трекинг лиге. Све стазе су одлично маркиране, са путоказима на раскрсницама. Сваки учесник добија мапу стаза. По стазама се крећемо самостално, без водича, као на Фрушкогорском маратону. За децу ће бити обезбеђени водичи. За шетаче ће бити постављено 13 контролних тачака. Сви учесници ће на посебном листу добити информације о дужинама могућих стаза и о контролним тачкама, па ће сви моћи да перфораторима овере карту на свакој контролној тачки као доказ да су баш туда прошли. Раздаљине између контролних тачака су од 3 до 5 км. На контролним тачкама биће присутни контролори и помагачи. Након доласка на циљ, следи ручак а после тога забавни и фитнес програм и дружење са домаћинима. Након тога следи додела захвалница и повратак за Нови Сад.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле или удобне патике, ранац, качкет, кишна кабаница, важећа лична карта, планинарска књижица са маркицом за 2018.годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. На крају акције је организован заједнички планинарски ручак по цени од 300 динара. Ручак није у цени акције. Учесници сами уплаћују ручак по доласку на старт, пре старта акције. Понети са собом довољне количине воде јер на Делиблатској пешчари нема воде, осим на старту/циљу.

ЦЕНА:1.000 динара на бази 45 путника и 1.300 динара на бази 20 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 1000 динара. У цену је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом у дужини од 320 км, улазак у Специјални резерват природе“Чардак“, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 20 путника. Ако буде вишка новца, исти враћамо на првом наредном састанку.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 04. октобра до попуне аутобуса кодИВАНА ЖИВАНОВИЋА на телефон 065/510-65-00 или код ЗУБИЋ ГОРАНА путем е-маилаgoranzubicns@gmail.com,и телефоном 063/8250805.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност.

Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.Заједно са нама путоваће и учесници Војвођанске трекинг лиге.

 

 

 

                             ОРГАНИЗАТОРИ И ВОДИЧИ:

                                                                   ИВАН ЖИВАНОВИЋ

                                                                   Лиценцирани водичПСС, мб275

                                               

2018-09-17T09:16:49+00:00