Цер – Трагом другог прекобројног пука

/, обавештења/Цер – Трагом другог прекобројног пука

ЦЕР – Трагом другог прекобројног пука

Акција из календара традиционалних акција Планинарског савеза Србије којом се обележава годишњица Церске битке и прва победа савезника у  Првом светском рату

 

ПОЛАЗАК: у суботу, 19.08.2017. године у 6,30 сати испред просторија друштва у улици Трг Галерија 4, Нови Сад.

ПОВРATAK: у суботу 19.08.2017. године у вечерњим сатима, до 21,00 сат.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

  6,30 полазак испред планинарских просторија у улици Трг Галерија 4, Нови Сад.

  8,45 долазак до планинарског дома Липова Вода, пријаве код домаћина.

  9,30 отварање акције и полазак на пешачку туру.

  16,30 повратак до планинарског дома Липова вода. Ручак, дружење, захвалнице.

  18,30 полазак за Нови Сад.

  21,00 долазак у Нови Сад.     

ПЕШАЧКА ТУРА:  стазе су дужине 18 км и 9 км.

Стаза од 18 км је лака, пролази кроз листопадну и четинарску шуму, делом преко калдрмисаног пута а делом асвалтним путем. Укупан успон 600 метара, силазак 650 метара висинске разлике. Полазак на пешачку туру је од планинарског дома „Липова вода“(620м/нм), преко Мирковаче, села Трбосиља до села Текериш. Код споменика Церским јунацима је пауза за одмор. Потом се трансверзалном стазом враћамо до планинарског дома „Липова вода“.

Стаза од 9 км је лака, води калдрмисаним путем кроз шуму. Полазак на пешачку туру је од планинарског дома „Липова вода“, поред Косаниног града до видиковца Крстови и назад до планинарског дома „Липова вода“.

Воду за пиће имамо код планинарског дома Липова вода и у Текеришу. Цер је планина која је сиромашна водом, па може доћи до проблема са водоснабдевањем. Потребно је да сваки планинар понесе своју воду према процени временских услова на дан одржавања акције. Организатор акције обезбеђује учесничке књижице за све планинаре и захвалнице за планинарска друштва, водичку службу на стазама.

ОПРЕМА: основна планинарска опрема, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, ранац, качкет, кишна кабаница, камашне, важећа лична карта, планинарска књижица са плаћеном маркицом за 2017.годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. На крају акције организује се заједнички ручак. Обавезно понети прибор за јело.

ЦЕНА: 1.100 динара на бази 45 путника, и 1.500 динара на бази 20 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 1000 динара. У цену је урачунат превоз луксузним мини комбијем или аутобусом у дужини од 200 км, ручак, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 20 путника. Ако буде вишка новца, исти враћамо на првом наредном састанку.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 17.августа или до попуне аутобуса код ЗУБИЋ ГОРАНА на састанцима друштва четвртком од 19 сати, телефоном 063/82-50-805, и путем е-маила goranzubicns@gmail.com.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност.

Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

                                                                                 ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:

                                                                                                     ЗУБИЋ ГОРАН

                                                                                     Лиценцирани водич ПСС, мб182

2017-07-24T08:23:55+00:00