Poziv za učešće na 6. Jesenjem planinarskom maratonu na Fruškoj gori

//Poziv za učešće na 6. Jesenjem planinarskom maratonu na Fruškoj gori

DOBRO DOŠLI na 6. JESENJI PLANINARSKI MARATON NA FRUŠKOJ GORI,

Ovaj maraton je zamišljen isključivo kao SPORTSKO TAKMIČARSKO-REKREATIVNA MANIFESTACIJA sa naglaskom na fizičkoj aktivnosti na otvorenom, koja podrazumeva kretanje po šumskom, ponekad i divljem pojasu brdovite Fruške gore, što će vam sigurno doneti blagodeti i za telo i za um.

Za ovu subotu (09:00 START), smo vam pripremili 3 staze različite težine, dužine i visinske razlike. Imaćete priliku da odaberete stazu prema vašem trenutnom psiho fizičkom stanju, a oni najodlučniji će imati priliku da prođu deo staze koji pripada Ultra ekstremnom fruškogorskom maratonu, delu kojim se vrlo retko ide i koji je dosta zahtevan i izuzetno lep.

 Radi poštovanja mera Kriznog štaba za borbu protiv širenja zarazne bolesti COVID-19, prijave se vrše isključivo online (neće biti moguće u danu održavanja Maratona) i broj učesnika je ograničen na 400 ljudi.

PRIJAVE:

Primanje prijava i izdavanje kontrolnih knjižica na startnom mestu na Popovici, je u subotu 24.10.2020. godine od 7:00 do 8:45 sati.

MOLIMO VAS DA PRIJAVU ZA UČEŠĆE POPUNITE KLIKOM NA SLEDEĆI LINK: https://trka.rs/event/181/    NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 20. OKTOBRA 2020.

(Nakon uspešno završene prijave, na Vašu email adresu će stiće primerak ispunjene uplatnice. Tek nakon izvršene uplate, Vaša prijava je kompletna!!!)

OPIS STAZE:

MINI MARATON – Ukupna dužina staze je 4,1 km.    Usponi/silasci na stazi 180 m.

Start i cilj je na Popovici.

Staza je namenjena predškolcima, mlađim učenicima i onima koji prvi put dolaze na Jesenji maraton. Kretanje je u zatvorenoj formaciji (na početku i kraju kolone su članovi Planinarskog društva – vodiči). Staza će biti otvorena 2 sata.

 

HOBI MARATON – Ukupna dužina staze je 10,1 km.    Usponi/silasci na stazi 470 m.

Start i cilj je na Popovici.

Prva kontrolna tačka – Kraljeva stolica. Druga kontrolna tačka – Izvor Zvečan.

Staza će biti otvorena 4 sata.

 

MAXI MARATON – Ukupna dužina staze je 25,094 km.   Usponi/silasci na stazi 1.188 m.

Start i cilj je na Popovici.

Prva kontrolna tačka – Kraljeva stolica. Druga kontrolna tačka – Brankovac. Treća kontrolna tačka – Vrata raja. Četvrta kontrolna tačka – Zmajevac. Peta kontrolna tačka – Izvor Zvečan.

Staza će biti otvorena 8 sati.

 

MARKACIJE NA STAZI

Od Starta do Cilja vas vodi markacija: beo krug i crveno srce u sredini.

Nastojmo da ovaj naš Jesenji maraton ne bude samo sport i rekreacija, već i ljubav, hobi, lepota druženja…….sve više otuđenih ljudi koje spaja lepota i priroda u njoj.

Osobe mlađe od 18 godina, na stazi maratona moraju biti u pratnji starije punoletne osobe, roditelja, starijeg brata, sestre, profesora, planinarskog vodiča…

 

            Odeća – obuća – ranac

Na maratonu se učestvuje u opremi podesnoj za fizičku aktivnost u šumsko planinskom ambijentu, po svakom vremenu.

  • Odeća treba da je prozračna, komotna, sportska, prilagođena vremenskim
  • Obuća treba da je udobna, komotna i razgažena, sa narezanim đonom, a na nogama neka su neke deblje čarape, preporučujemo vunene ili namenske (sportske, planinarske) za ove prilike.
  • Obavezno poneti ranac, a u rancu neka se nađe: voda, sok, čaj, sendvič, voće, suva presvlaka i obavezno neka nepromočiva jakna sa kapuljačom ili pelerina-kabanica, za zaštitu od moguće kiše.
  • Duge pantalone ili helanke koje u potpunosti pokrivaju noge, pištaljku, mobilni telefon (sa punom baterijom)

 

Hrana – piće

Hranu i piće svaki učesnik obezbeđuje sebi iz ranca, a organizator obezbeđuje osveženje na kontrolnim tačkama.

 

PREVOZ DO STARTA – REGULISANJE SAOBRAĆAJA

 

Za Novosađane preporučujemo gradski autobus broj 74 (autobus za Popovicu), koji polazi sa Železničke stanice u 8:00 sati i staje na svim stanicama duž Bulevara oslobođenja i u Sremskoj Kamenici.

Svima koji žele da dišu punim plućima, da se druže sa netaknutom prirodom, koji žele da dožive izazove koji će u njima probuditi avanturistički duh i učiniti da se osećaju božanstveno baš kao i predeli koji ih okružuju, Fruška gora i naš maraton su mesto za njih.

 

Budimo vedri, veseli, nasmejani, srećni i zdravi na ovom 6. JESENJEM PLANINARSKOM MARATONU NA FRUŠKOJ GORI

#KretanjemProtivKorone

2020-10-02T09:20:02+00:00