Treći noćni izazov na Fruškoj gori

//Treći noćni izazov na Fruškoj gori

Poštovani planinari, trkači, planinski biciklisti, ljubitelji prirode, zaljubljenici u Frušku goru

 

                        

 

DOBRO DOŠLI

na

  1. Noćni izazov na Fruškoj gori

(14. septembar 2019. godine)

 

u organizaciji Fruškogorskog maratona i Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” Novi Sad.

 

 

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas ugostimo nadomak Novog Sada, na sportsko-rekreativnoj manifestaciji za koju verujemo da će Vam pružiti nezaboravno iskustvo. Dođite opušteni, na vreme, ponesite puno pozitivne energije, startujte odlučno, uživajte, dobro se provedite i posle spavajte.

 

Pripremili smo za Vas nezaboravan provod uz puno pozitivne energije, kvalitetne muzike, obilje pića i hrane i puno ”pozitivne energije”, koju smo spremni da podelimo sa vama.

 

Ove jeseni Vam nudimo priliku da dokažete sebi da možete da se izborite sa psihičkim izazovima i fizičkim naporima, da pobedite sebe, da poboljšate svoju psihofizičku kondiciju i započnete bitku za zdrav život. Sve tri pripremljene staze su trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore, koja se nalazi samo na korak od užurbanog i nervoznog grada.

 

STAZE:

 

  NAZIV STAZE DUŽINA USPONI I SILASCI PRIKAZ KRETANJA STAZA JE OTVORENA GPS track

downloud

1. Fan trail 4.1 km 184 m POPOVICA  (START)  – POPOVICA  (CILJ) 3 SATA https://goo.gl/heQmJn
2. Hobi trail 10.1 km 470 m START-KT9-KT24-CILJ 5 SATI https://goo.gl/UfdY9k
3. Sport trail 18.8 km 825 m START-KT9-KT10-KT24-CILJ 5 SATI https://goo.gl/gZh9vQ

 

Sve tri staze će biti maksimalno obezbeđene i jasno obeležene reflektujućim trakama, a na svim važnijim raskrsnicama će stajati volonteri koji će Vas usmeravati. Na kontrolnim tačkama će biti postavljene okrepne stanice sa vodom i perforatorima za overu kontrolnih knjižica. Staze su limitirane na 5 sati, tako da i najsporiji učesnici mogu bez problema da završe svoju stazu. Nakon 3 sata od starta, stazu prolaze tzv. ”čistači”, koji imaju zadatak da poslednji prođu stazu i nakon njihovog prolaska, kontrolne tačke se zatvaraju.

 

START

Start je 14. septembra 2019. godine (subota), u 19:15 sati, na Popovici, 10 km južno od Novog Sada, tj. 5 km od Sremske Kamenice.

            MTB takmičari startuju u 19:15 sati, a trkači-planinari-šetači u 20:00 sati!!!

 

Koordinate: 45°11’02.8″N 19°49’36.8″E

 

 

PRIJAVE I KOTIZACIJE

Pravo učešća imaju samo potpuno zdrave i psihofizički sposobne punoletne osobe, koje potpišu Izjavu da su upoznati sa Pravilima ”3. Noćnog izazova” i da učestvuju na sopstvenu odgovornost.

           

Prijave i uplate se otvaraju 01.06.2019. u 00:01, a zatvaraju 11.09.2019. u 23:59 sati. Ponovo će biti otvorena još samo na dan održavanja (subota, 14.09.2019), mesto kod STARTA na Popovici, u vremenu od 17:00 do 19:00.

Od Do Fan trail Hobi trail Sport trail
01.06.2019. 31.07.2019. 1.000 din 1.600 din 1.750 din
01.08.2019. 11.09.2019. 1.200 din 1.800 din 1.950 din
Na sam dan manifestacije (za majicu i finišersku medalju ne garantujemo) 1.300 din 1.900 din 2.050 din

(*Navedene cene važe za startnine uplaćene do dana isteka važnosti. Ako se neko prijavio 15.07.2019., potrebno je da uplati startninu do 31.07.2019.)

 

NAPOMENA: Za MBT učesnike na raspolaganju je samo SPORT TRAIL staza!

 

PRIJAVE SE VRŠE KLIKOM NA LINK: https://trka.rs/event/139/

 

Takmičarski paket

 

Učesnici na sve tri staze dobijaju sledeći startni paket: Majicu 3. Noćnog izazova, startni broj, kontrolnu knjižicu, finišersku medalju, okrepu na startu i cilju, vaučer za piće.

Učesnici SPORT TRAIL-a dobijaju dodatno i jedan vaučer za hranu + nalepnicu za bajk.

 

 

Preuzimanje startnih paketa

 

U petak, 14.09.2018. od 10 do 20 sati, u prostorijama Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar”, Trg Galerija 4, Novi Sad.

Na dan trke u takmičarskom centru na Popovici od 17 do 19 sati.

 

Svaki učesnik prilikom preuzimanja startnog paketa potpisuje Izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost.

 

 

Nagrade

 

Tri prvoplasirana trkača i mauntibajkera sa Sport trail staze u apsolutnoj kategoriji, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare i pobedničke diplome.

Finišeri na sve tri staze dobijaju finišersku medalju i osveženje na cilju.

 

NEMA NOVČANIH NAGRADA, NITI STAROSNIH KATEGORIJA!!!

 

 

Obavezna oprema

 

Svi učesnici su u obavezi da imaju čeonu ili baterijsku lampu, rezervne baterije, tehnički ispravan bicikl (E-bicikl nije dozvoljen), zaštitnu kacigu, adekvatnu garderobu za šumu u skladu sa vremenskim uslovima, plastičnu flašu/bidon sa vodom 0,5l.

Preporuka je upotreba štapova za šetanje, kao i da MTB takmičari sa sobom ponesu osnovnu opremu i alat za otklanjanje kvarova na biciklu u toku trke.

 

 

PREVOZ DO STARTA

 

U danu održavanja, do Popovice (starta i cilja) i sa Popovice, učesnike će prevoziti autobusi GSP-a, po redovnom redu vožnje. Polasci autobusa su ispred Železničke stanice i autobuskih stajališta na početku mosta Slobode, kao i centra Sremske Kamenice. Zbog moguće gužve, krenite na Popovicu malo ranije.

Učesnici iz udaljenih mesta koji dolaze organizovano, svojim autobusima, u subotu 14.09.2019., moći će doći do Popovice – STARTA, s tim što se njihovi autobusi po izlasku putnika, moraju udaljiti sa platoa na Popovici i zone Starta. Nemojte dolaziti spratnim i zglobnim autobusima, jer je njihovo kretanje lokalnim putem za Popovicu ZABRANJENO!

Za sve posetioce, povratak u grad će biti organizovan autobusima GSP-a (nedelja, 02:00). Karta se kupuje u autobusu.

 

VAŽNO UPOZORENJE

            Strogo se pridržavajte Pravila, koja su vam data u prilogu ovog poziva i čine njegov sastavni deo. Sa pravilima se možete upoznati i na sajtu Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar”, kao i na startnom mestu u danu održavanja manifestacije.

 

INFORMACIJE

Sve informacije u vezi sa 3. Noćnim izazovom možete dobiti na našem sajtu Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” (http://psdzeleznicarns.org.rs/).

 

Svima koji žele da dišu punim plućima, da se druže sa netaknutom prirodom, koji žele da dožive izazove koji će u njima probuditi avanturistički duh i učiniti da se osećaju božanstveno, Fruška gora i naš „Noćni izazov“ je mesto za njih.

 

Napomena: Svi učesnici se moraju kretati isključivo markiranim stazama, u suprotnom se vode kao da i nisu na Noćnom izazovu.

 

Partneri u projektu: ”Trening centar Invictus”, Udruženje građana ”Fruškać” i ”Ris Cycling Shop” Novi Sad,

 

                         

Budimo vedri, veseli, nasmejani, lepi, srećni i zdravi i na ovom 3. Noćnom izazovu na Fruškoj gori!

2019-06-10T09:12:35+00:00