ЈЕГРИЧКА- СТАЗАМА БРАНКА СРНИЋА

/, пешачења/ЈЕГРИЧКА- СТАЗАМА БРАНКА СРНИЋА

ЈЕГРИЧКА- СТАЗАМА БРАНКА СРНИЋА

( 24. Традиционална акција „Пешачимо у природи Јегричка 2020“ )

 

ПОЛАЗАК: у недељу, 05.04.2020. године у 8,00 сати са паркинга код локолотиве, испред платоа Главне железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у недељу 05.04.2020. године у вечерњим сатима, до 18,00 сати.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

  8,00 полазак испред локомотиве, са платоа главне железничке станице, Нови Сад.

  9,00 долазак до мотела Јелен. Пријаве.

10,00 свечано отварање и полазак на пешачење.

            13,00 такмичење у традиционалним планинарским играма.

15,00 долазак са пешачења. Ручак.

16,00 додела захвалница учесницима.

17,00 полазак за Нови Сад.

            18,00 долазак у Нови Сад.       

ПЕШАЧКА ТУРА:

Стаза 1: дужина 15 км. Старт је код мотела, низводно десном обалом Јегричке, преко моста на малом каналу па до салаша Мали Којот. Потом се наставља обалом Јегричке па преко моста на леву обалу, даље се иде узводно поред Хевировог салаша и назад до мотела.

Стаза 2: дужина 8 км. Старт је код мотела, узводно десном обалом Јегричке 4км, где се чамцима прелази на десну обалу, потом низводно до мотела.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, слојевито облачење, ранац, качкет/шешир, кабаница, вода, важећа лична карта, планинарска књижица са чланством за 2020. годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца. Ко жели, може се пријавити домаћину за ручак по цени од 200 динара за одрасле и 100 динара за децу. Припремиће се планинарски пасуљ (мрсни и посни). Обавезно понети порцију за храну (посуда и кашика). На шетњу понети довољну количину воде.

ОЧЕКИВАНИ ТРОШАК: 900 динара на бази 45 путника, 1.100 динара на бази 20 путника. Обавезна аконтација приликом пријаве у износу од 900 динара. У трошак је урачунат превоз мини комбијем или аутобусом, организациони трошкови. Калкулација је рађена на бази 45 и 20 путника. Приликом пријаве обавезно навести и број планинарске књижице, kао и назив матичног планинарског друштва.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 02. априла или до попуне аутобуса код ЗУБИЋ ГОРАНА, четвртком на састанцима друштва, путем е-маила goranzubicns@gmail.com, и телефоном 0638250805.

НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичима пре поласка на акцију, водичи не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

Уколико се не пријави потребан број учесника да идемо аутобуским превозом, организоваћемо се да одемо сопственим превозом.

 

                                                                        ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:  

                                                                                          

                                                                                                  ЗУБИЋ ГОРАН

                                                                                     Лиценцирани водич ПСС, мб182

2020-03-11T09:05:57+00:00