Учлањење

Информације о учлањењу у ПСД „Железничар“ Нови Сад

Четвртком од 18.00 до 19.30 часова на Тргу Галерија бр. 4 у Новом Сада, можете се учланити у наше удружење попуњавањем приступнице коју можете преузети ОВДЕ и уплатом Годишње чланарине у износу од:

  • (Први пут учлањује и стари чланови са до 4 године чланства у континуитету, без прекида) – 5.000 динара,
  • (Стари чланови Друштва са дужином чланства од 5 до 10 година у континуитету, без прекида) – 3.000 динара и
  • (Стари чланови Друштва са дужином чланства више од 10 година у континуитету, без прекида) – 2.000 динара.
    Уплатом чланарите, сем што постајете члан нашег планинарског друштва, аутоматски постајете и члан Планинарског савеза Србије и добијате ИД картицу.

Планинарка или планинар постајете учлањењем у једно од 173 планинарска друштва широм Србије. Учлањењем у једно планинарско друштво стичете право да учествујете у планинарским акцијама, било ког планинарског друштва или клуба.

Учлањењем у планинарску организацију указује вам се прилика да водите здрав начин живљења у друштву вама сличних људи. Пружа вам се могућност да се на организован и безбедан начин бавите спортским и спортско – рекреативним активностима, упознате планинске пределе кроз активни боравак у природи, спроводите активности заштите и очувања вредности планинских предела .

Чланством у планинарској организацији обезбеђује се и низ могућности и повољности за носиоце планинарске ИД картице, међу којима издвајамо:

-Учествовање на разноврсним и бројним планинарским манифестацијама и такмичењима.
-Стручне обуке и усавршавања ради стицања употребљивих вештина и знања.
-Организовано деловање ради заштите и очувања вредности планина.
-Коришћење смештајних капацитета у планинарским домовима.
-Коришћење услова колективног осигурања планинара на организованим планинарским акцијама.
-Остваривање права попуста приликом куповине разноврсне планинарске одеће и опреме код компанија са којима је Планинарски савез Србије постигао споразум о сарадњи и повољности куповине.

Поделите вест са пријатељима