Учлањење

Информације о учлањењу у ПСД „Жечезничар“ Нови Сад

Четвртком од 18 до 19.30 часова на Тргу галерија 4 у Новом Сада можете се учланити у наше удружење попуњавањем приступнице коју можете преузети ОВДЕ и уплатом годишње чланарине у износу од 1.500 динара на жиро рачун друштва број: 340-0000000002007-20 или плаћањем готовином у просторијама друштва.
Уколико чланарину плаћате електронски или у поштама и банкама неопходно је да приликом учлањења у друштво у канцеларију донесете и доказ о уплати.
Уплатом чланарите, сем што постајете члан нашег планинарског друштва, аутоматски постајете и члан Планинарског савеза Србије и добијате пластичну картицу коју издаје савез.

Планинарка или планинар постајете учлањењем у једно од 173 планинарска друштва широм Србије. Чланови планинарске организације у свему су равноправни без обзира на године, узраст, пол и веру. Учлањењем у једно планинарско друштво стичете право да учествујете у планинарским акцијама, било ког планинарског друштва или клуба.

Учлањењем у планинарску организацију указује вам се прилика да водите здрав начин живљења у друштву вама сличних људи. Пружа вам се могућност да се на организован и безбедан начин бавите спортским и спортско – рекреативним активностима, упознате планинске пределе кроз активни боравак у природи, спроводите активности заштите и очувања вредности планинских предела .

Чланством у планинарској организацији обезбеђује се и низ могућности и повољности за носиоце планинарске легитимације међу којима издвајамо:

-Учествовање на разноврсним и бројним планинарским манифестацијама и такмичењима.
-Стручне обуке и усавршавања ради стицања употребљивих вештина и знања.
-Организовано деловање ради заштите и очувања вредности планина.
-Коришћење смештајних капацитета у планинарским домовима.
-Коришћење услова колективног осигурања планинара на организованим планинарским акцијама.
-Остваривање права попуста приликом куповине разноврсне планинарске одеће и опреме код компанија са којима је Планинарски савез Србије постигао споразум о сарадњи и повољности куповине.

Поделите вест са пријатељима