Планинарско хедонистичка посета Ђердапу

Планинарско смучарско друштво „Железничар“ Нови Сад организује планинарско хедонистичку акцију посете Националном парку Ђердап. Акцију води лиценцирани водич Зоран Јовановић.  Полазак на акцију је у петак првог октобра

ПОЛАЗАК: у петак 01.10.2021. године у 16,00 сати са паркинга код локомотиве, испред платоа Главне железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у недељу 03.10.2021. године, до 23,00 сата.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Петак, 01.10.2021.
– 16,00 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.
– 21,00 долазак у Доњи Милановац у врло лепе апартмане где ћемо бити смештени у наредна два дана. Дружење, обилазак града и могућност вечере у неком од ресторана или објектима брзе хране, ноћење.
Субота, 02.10.2021.
– после припреме, полазак на планинарску акцију.
Недеља, 03.10.2021.
– дан који је резервисан за туристичка разгледања и уживање! После паковања и припреме аутобусом обилазимо прво Лепенски вир па онда Голубачку тврђаву, манастир Тумане и Сребрно језеро где ће бити већа пауза са индивидуалном могућношћу ручка у неком од ресторана.

ПЕШАЧКА ТУРА: у суботу 02.10.2021. полазак на почетну тачку успона и попети 266 м висинске разлике до једног од најлепших видиковца у Србији – Плоче (355 м/нм).

После паузе за доручак делимо се у две групе. Једна стаза је лака која се враћа до Дунава где се може бродићем обићи најлепша клисура у Европи – Ђердапска клисура, Трајанова табла, улаз у Велики казан где је Дунав најужи 98м и најдубљи 78м и најлепши, па Децибал уклесан у стени, манастир Мракоње преко у Румунији..

Друга стаза је средње захтевна продужава даље и попеће се још 413м висинске разлике и доћи до врха Велики Штрбац (768м/нм) највиши врх планине Мироч и прећи укупно 18 км и 679м успона и исто толико силаска. У повратку се може јести у неком од ресторана у Доњем Милановцу.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, ранац, качкет, тањи полар дукс, летња јакна за ветар и кишу, штапови за ходање, чеона лампа, резервне батерије за лампу, важећа лична карта, планинарска картица са маркицом чланствва за 2021. годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца или из маркета спремњена у апартманским кухињама или у неком од ресторана или у објектима брзе хране. На успон понети довоњну количину воде.

ОЧЕКИВАНИ ТРОШАК: 6000,00 динара на бази 30 учесника. У трошак је укључен превоз мини бусом, два ноћења у апартманима и организациони трошкови. Аконтација је 3000,00 динара приликом пријаве а остало на дан акције.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 23. септембра код Зорана Јовановића, у просторијама друштва сваког четвртка. Приликом пријаве обавезно навести број планинарске картице, назив матичног планинарског друштва и број мобилног телефона.

НАПОМЕНА: Сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедном извођењу планинарских активности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности. На акцији могу учествовати само чланови основних планинарских организација (клубова) који су чланице ПСС-а. За време акције се поштују епидемиолошке мере донесене од стране Владе Републике Србије за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести ЦОВИД-19.

ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:

ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ
Водич III категорије ПСС
са важећом дозволом за рад, МБ 739
мобтел: 0600/53-51-56

Поделите вест са пријатељима