Стазама Букуље и Венчаца

Придружите нам 4. јула у акцији Стазама Букуље и Венчаца коју организује Зубић Горан водич друге категорије. Акција је једнодневна погодна је за све планинаре а уз планинарски сегмент наш водич ће се потрудити да свим заинтересованим укаже и објасни значај ових крајева у српској култури и историји.

ПОЛАЗАК: у недељу 04.07.2021. године у 6,00 сати са паркинга код локомотиве, испред платоа Главне железничке станице, Нови Сад.

ПОВРATAK: у недељу 04.07.2021. године, до 21,00.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

06,00 полазак испред локомотиве, испред главне железничке станице, Нови Сад.

09,00 долазак на Букуљу. Доручак. Припрема за пешачење.

09:30-10:00 свечано отварање, полазак на пешачење на једну од две понуђене стазе.

16:00 повратак до планинарске куће на Букуљи. Подела захвалница.

16:00 полазак за Орашац и Марићевића јаругу. Обилазак.

18,00 полазак за Нови Сад.

21:00 долазак у Нови Сад.

ПЕШАЧКА ТУРА: понуђене су две пешачке стазе: СТАЗА 1; стаза „Два језера“ маршрута: врх Букуље – Гарашко језеро – Букуљско језеро – Церовита јаруга – врх Букуље. Стаза је кружна, дужине 20 км, средње захтевна. СТАЗА 2; стаза „Букуљско језеро“ маршрута: врх Букуље – Плоча – Букуљско језеро – Церовита јаруга – врх Букуље. Стаза је кружна, дужине 13 км, спада у лаке стазе.

ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима (планинарске ципеле, ранац, качкет, тањи дукс, летња јакна за ветар и кишу, штапови за ходање, важећа лична карта, планинарска картица са маркицом чланствва за 2021. годину, оверена здравствена књижица).

ХРАНА: Из ранца.

ОЧЕКИВАНИ ТРОШАК: 2.000 динара на бази до 30 учесника или 1.800 динара на бази од 30 до 50 учесника. У трошак је укључен превоз комбијем или аутобусом и организациони трошак. Плаћање се врши на лицу места на дан акције.

ПРИЈАВЕ: најкасније до 01. јула код ЗУБИЋ ГОРАНА, на е-маил goranzubicns@gmail.com и телефоном 0638250805. Приликом пријаве обавезно навести број планинарске картице и назив матичног планинарског друштва.

НАПОМЕНА: Сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедном извођењу планинарских активности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичу пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности. На акцији могу учествовати само чланови основних планинарских организација (клубова) који су чланице ПСС-а. За време акције се поштују епидемиолошке мере донесене од стране Владе Републике Србије за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести ЦОВИД-19.

                                                                            ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:  

                                                                                             ЗУБИЋ ГОРАН Водич II категорије ПСС МБ 182

                                       

Поделите вест са пријатељима