Обука за водиче

На Старој Планини је од 17-22. фебруара у организацији Службе водича Планинарског савеза Србије одржана обука за планинске водиче II категорије, вођење у зимским условима без преласка глечера. Четрнаест полазника, заједно са двоје прошлогодишњих, успешно су усвојили све наставне целине предвиђене програмом.
„Ово је била 3.обука, уједно и најуспешнија, која је одржана по новом, скраћеном моделу. Квалитет и претходно искуство и предзнање полазника као и њихова мотивисаност и ангажовање, омогућили су да се ова обука приближи стандарду који је зацртан као крајњи циљ. Добар смештај и исхрана, довољно снега и одличне локације за вежбе у непосредној близини смештаја, додатно су допринели успешној реализацији обуке. Сматрамо да је пронађен модел како да са зимских обука излазе квалитетни водичи који ће достојно да репрезентују Службу водича, своје матичне клубове, као и целокупан Савез.
Желимо им успешну и дугу водичку праксу“ рекао је Слободан Жарковић пл.водич-инструктор, руководилац наставног тима. Звонко Молнар из ПСД „Железничар“ стекао је звање водича ПСС друге категорије.

Звонко Молнар Водич ПСС II категорије
Поделите вест са пријатељима