Успон на Бобију прилагођен за све

ПОЛАЗАК: У недељу 03.10.2021. у 6:00х, (доћи 10 мин раније) испред локомотиве код Железничке станице у Новом Саду.
ПОВРАТАК: У недељу 03.10.2021. око 21х.
ПСД „Железничар“ Нови Сад води све планинаре на западни део Србије, искористимо почетак топле јесени за једнодневно дружење на планини Бобија. Она припада групи Соколских планина, предео под називом Азбуковача, између десне обале Дрине, планина Јабланик и Медведник и кањона Трешњице. Највиши врх је Торничка Бобија са висином од 1.272 м. За љубитеље природе пружа разноврстан садржај и то: прелепе видиковце, стеновите одсеке и зубце, излетишта у лишћарским и четинарским шумама, густу мрежу шумских путева и стаза.
ПЛАН АКЦИЈЕ:

 • 03.10.2021. (недеља) полазак испред локомотиве у 6:00х (код Железничке станице у Новом Саду).
 • долазак до Разбојишта (наше полазне тачке).
 • стаза је кружна, лагана, дужине 15км са око 600м успона.
 • обилазимо видиковце: Опаљена стена (1156мнв), Шумарска кућа, Дражин видиковац, Оштра стена (1158мнв), Студена вода, Јужни видиковац, Стајковац, као и највиши врх Торничка Бобија (1272мнв).
 • у повратку ћемо свратити у неки од успутних ресторана и настављамо даље за Нови Сад (повратак је око 21х).
 • на акцији могу учествовати само чланови ПСС који су платили чланарину (маркицу) за ову годину.
 • свако учествује на своју одговорност у складу са правилником о безбедности ПСС. Могућа је корекција плана и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности. Сваки учесник акције дужан је да се придржава правила у складу са Правилником о понашању планинара. У случају да буде процењено да планинар из било ког разлога може угрозити своју или безбедност групе, полазак на успон неће бити дозвољен. У случајевима када неповољне временске прилике могу утицати на изводљивост или безбедност акције, датум одржавања може бити померен, односно прилагођен обавезама водича као и временским приликама. У случају промене датума, водич акције је дужан да у што краћем року од донете одлуке о томе обавести учеснике, при чему они имају право да откажу своје учешће, уз рефундацију целог уплаћеног износа. У случају отказивања неопходно је наћи адекватну замену, у супротном се новац не враћа. Свако лице на акцији учествује на властиту одговорност, а малолетна лица могу учествовати искључиво у пратњи родитеља, старатеља или особе којој је родитељ или старатељ дао писмену сагласност за бригу о малолетном лицу током акције, при чему та особа преузима одговорност за њихову безбедност.
  ОПРЕМА: планинарска опрема прилагођена временским условима, планинарске ципеле (гојзерице), резервна пресвлака, гамасне, кабаница, планинарски штапови, храна и вода из ранца (препорука је 2л).
  КОТИЗАЦИЈА: 2400дин (превоз, организациони трошкови). Аконтацију уплатити приликом резервације, уплаћени новац се не враћа.
  ПРИЈАВЕ: преко е-маила, фацебоока, вибера или смс-а код водича, до попуна места.
  ВОДИЧИ:
  ЖАРКО АТАНАСОВСКИ МБ 793 ПСД„ЖЕЛЕЗНИЧАР“ НОВИ САД.
  моб.тел. 0644222237
  е-маил: zax89scars@gmail.com
  ЉУБИЦА СЕЛАКОВИЋ-БАНДИЋ МБ 792 ПСД„ЖЕЛЕЗНИЧАР“ НОВИ САД.
  моб.тел. 0631289477
  ДАРКО ДОЗЕТ МБ 794 ПСД„ЖЕЛЕЗНИЧАР“ НОВИ САД.
Поделите вест са пријатељима